Det finns många virtuella gallerier och konstutställningar som är väl värda ett besök. Där kan konstälskare se mängder med skulpturer, målningar och installationer, ofta förevisade i stor detaljrikedom. Även museerna i sig går att utforska med videofilmer som visas i 360 grader, och rundturer med berättarröst. Det är i många fall möjligt att komma närmare objekten än vad som går att göra i verkligheten.

Se konst på internet

Det finns mycket olika sorters underhållning på nätet, som https://storspelarebonus.com, filmer och konst. Ett av de museer som går att besöka online är J Paul Getty Museum som i sin fysiska form ligger i Los Angeles. Museet har kreativa objekt som hämtats från sex tusen års historia. Här går det att se neolitiska lerfigurer, Renoirs ”La Promenade” och van Goghs irisblommor. Onlinemuseet har konstverk som går att klicka på för ytterligare information.

Museet Guggenheim i Bilbao finns också på nätet med en interaktiv rundtur. Här går det att se efterkrigstidens amerikanska och europeiska skulpturer och målningar. Bland konstnärerna finns Koons, Rothko, Holzer och Kapoor. Vatikanmuseet i Rom visar rundade tak och invecklade muralmålningar på sin hemsida. I den virtuella rundturen går det att se uppåt i en serie där det finns bilder som går att beundra i 360 grader. Sixtinska kapellet är ett av rundturens mål.

Natural History Museum i London har en stor samling med botanik, fjärilar, kristaller och objekt förevisade i glasburkar. Den interaktiva onlineguiden visar Dippy the dino, och låter besökaren gå vilse i galleriets gömmor och korridorer.

Vill man besöka ett stort museum på nätet finns Rijksmuseum som ligger i Amsterdam. Det har en stor samling av historiska objekt och konst som finns utspridda i 80 gallerier. År 2013 fullbordades ett tioårigt renoveringsprojekt, vilket förändrade museet utseendemässigt. Med hjälp av Rijksmuseums interaktiva rundtur kan besökarna på riktigt nära håll se Rembrandt, Vermeer och många fler mästare.

I Brasilien ligger Museu de Arte de São Paulo som har en stor historisk samling, vilken kan ses i deras virtuella galleri. Här finns konst från 1300-talet till 1900-talet. Målningarna är monterade på ett speciellt sätt; de ser ut att flyta i luften men är i själva verket monterade på glaspaneler.

Musée d’Orsay ligger i Paris i Frankrike och är inhyst i en tidigare järnvägsstation vid namn Gare d’Orsay. Museet innehåller verk av Monet, Cézanne och många fler franska mästare. Taket är 138 meter långt och är välvt samt består av glas. Här finns världens största samling av verk från impressionismen och postimpressionismen. En virtuell rundtur visar även byggnadens historia.