För den som vill se konst i England är London den stad som man bör besöka först. Englands huvudstad har mer än 300 gallerier att välja mellan.

Londons gallerier

Broadbent gallery ligger i centrala London och har en global kundkrets som består av både privata samlare och företag. De arbetar tillsammans med arkitekter och inredningsdesigners för att beställa verk till klienter. Ägaren är Angus Broadbent som har tjugo års erfarenhet inom konstvärlden. Han har då varit konstkritiker, galleriägare och konsult.

Ett annat galleri i London är Frith Street Gallery, som grundades år 1989 av Jane Hamlyn. Den ligger nu på Golden Square dit galleriet flyttade år 2007. Här går det att se tjugo samtida konstnärer som varierar från välkända figurer i konstvärlden till nya kreatörer. Konstnärerna arbetar inom en bred mängd media, från skulptur till måleri, video och performance. Galleriet försöker också konstant skapa nya dialoger mellan internationella institutioner och galleriets konstnärer, vilket gör det möjligt att sprida deras verk till en ny publik utanför London.

Galleriet Gimpel Fils i London grundades år 1946 av två bröder, Peter och Charles Gimpel. Det andra namnet ”fils” betyder ”söner” på franska och lades till för att hedra brödernas far. Han hette René och var också konsthandlare, och publicerade sin bok ”Diary of an Art Dealer” år 1966. Galleriet arbetar idag för att uppfylla sin grundande princip där de visar samtida konstnärer. De har arbetat med Marcel Duchamp, Willem de Kooning, Yves Klein och Larry Rivers. Tidigare har de också specialiserat sig på abstrakt måleri och skulptur, vilket gav Anthony Caro, Lynn Chadwick, Alan Davie och Peter Lanyon deras första utställningar.

Jill George Gallery etablerades som enbart ”The Gallery” i West End i London år 1974. Några år senare, år 1987 flyttades det till Lexington Street i Soho. År 1991 fick det sitt nuvarande namn Jill George Gallery. På galleriet går det att se teckningar, målningar, monotryck, akvareller och tryck i begränsade upplagor. Var femte vecka hålls en utställning där en samling med tryck och original är tillgängliga. Var artonde månad hålls det även en utställning med nyutexaminerade konstnärer. Galleriet donerar ett pris som går till tryckavdelningen på Royal College of Art. Vartannat år håller de en utställning där sex nyutexaminerade konstnärer visar figurativ och abstrakt konst. Tillsammans med inredare och arkitekter organiserar galleriet kommissioner åt konstnärerna. De deltar i internationella konstmarknader samt motsvarigheter i London. Bland de figurativa konstnärerna finns Alison Lambert, Kelly Ratchford och Gro Thorsen. De abstrakta konstnärerna inkluderar Duncan Bullen, Martyn Brewster och Tricia Gillman.