I Australien finns en lång rad gallerier med varierande inriktning. Yubu Napa Art Gallery ger en unik upplevelse. Det går också att besöka John Murray Art Gallery och Bruno’s Art and Sculpture Garden.

Yubu Napa Art Gallery

Yubu Napa Art Gallery visar verk framställda av konstnärer från Australiens urfolk. De visar konst av hög kvalitet och tillgodoser att konstnärerna får bra betalt för sina vackra konstverk. Galleriet vill särskilt visa konstnärer som provar nya stilar inom sitt måleri och som berättar historier på sitt eget sätt. Här går det att se verk från konstnärerna Alison Munti Riley, Albie Loy Kemarre, Andrea Adamson Tiger och Alan Pitjara.

John Murray Art Gallery

John Murray målar fotorealistiska verk i akryl på papper och målarduk. Han lägger särskild vikt vid att framställa ljuskällan på ett realistiskt vis. Även om målningarna kan tyckas vara parodiska så är det ändå viktigt för konstnären att ljus och skuggor känns verkliga. Hans arbete utvecklas hela tiden och seriösa landskapsstudier blandas med karikatyrer av fåglar samt andra djur. De fina kvaliteterna hos livet på landet förmedlas genom vardagliga situationer, människans dumhet, scener och platser som är en välkänd del av livet i den australiensiska bushen. Detta är något som de som har kört bil långt in i landet kan känna igen, hur landskapet är vidsträckt och vilt. Ljuset har en särskild kvalitet som konstnären vill förmedla, och färgerna är intensiva. Detta beror på att när man kommer längre bort från mänsklig bebyggelse finns där inte lika mycket luftföroreningar.

Bruno’s Art and Sculpture Garden

Bruno’s Art and Sculpture Garden innehåller originella konstverk framställda av målaren och skulptören Bruno Torf. Den ligger i en regnskog fylld med karaktärer som har handskulpterats av Bruno från lera. Han har själv bränt verken i sin lerugn. År 2009 förstördes Brunos hem och galleri av en skogsbrand. Bruno själv överlevde dock och har sedan dess byggt upp sitt hem och sitt galleri igen. Hans passion ligger i att dela med sig av sin kärlek för konst, och denna lust att visa livets historia blev ännu starkare efter branden. Hans nya konstverk går nu att se i ett nytt galleri som är en byggnad med högt tak kantat av mörka träbjälkar.